Et alternativ til Facebook

Diaspora logo
Diaspora logo

Jeg er aktiv på Facebook, jeg liker å ha kontakt med venner og bekjente jorden rundt og (gjen)oppdage folk jeg har vært i kontakt med gjennom de siste førti årene. Det jeg ikke liker er hvordan Facebook har gått fra å være en allmenning og et sted jeg følte jeg hadde kontroll og selv bestemte hva de rundt meg skulle vite om meg til en hyperkommersiell støvsuger som selger all informasjon jeg legger inn. Det er i og for seg ikke så forskjellig fra hva Amazon gjør med det jeg legger inn av kommentarer etc., men der er det iallefall ingen illusjoner, Amazon legger ikke skjul på at det er en kommersiell aktør som ønsker å bruke informasjonen jeg legger inn til å selge mer, men de gjør det på en så behagelig og nyttig måte at jeg går med på det.

Så ikke med Facebook. At jeg hadde kontroll var selvsagt en illusjon, men den illusjonen er nå blåst vekk av en veldig kald vind (Som jeg selvsagt fikk tips om på Facebook :-))

Så oppdager jeg at noen faktisk prøver å gjøre noe  med dette. Løsningen er selvsagt å lage en åpen programvareløsning. Diaspora er et tiltak som jeg heier på med all kraft. Gjett hvor jeg flytter mitt nettsosiale liv til høsten?

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *