En ny bølge på bloggen

Nyveiv var en gang i tiden det kuleste innen musikk og annen kunst. For denne bloggen betyr den nye bølgen at det igjen skal skje noe. Fra 20. august er jeg igjen student (nettstudent riktig nok) på Norsk Barnebokinstitutt sitt nettstudium for samtidslitteratur. Jeg anser meg ekstremt heldig som får være med når dette blir prøvd ut for første gang. Ikke minst fordi jeg vet at det er utrolig spennende og kunnskapsrike medstudenter som jeg gleder meg til å dele, diskutere og lære sammen med.

For meg er dette nettstudiet en “to fluer i et smekk” mulighet. Jeg får studere et tema jeg er interessert og engasjert i, og jeg erfaring med å være student på nettstudium. Dette siste er faktisk ganske vesentlig for oss som jobber i folkebibliotek. Studenter som tar hele eller deler av utdanningen sin på nettet, mange i såkalte MOOCs, kommer til å trenge støtte fra bibliotek, og noen vil komme på sitt lokale folkebibliotek for å få denne støtten. Da bør vi kjenne til behovene disse studentene har. Og den greieste måten å få denne kunnskapen på er å gjennomføre et nettstudium selv.

Studiet starter 20. august, så tiden fram til dette bruker jeg på å lese pensum (vi har fått pensumlisten) og vurdere hvilke digitale verktøy jeg ønsker å ta i bruk for å holde orden på referanser, notater, skriveverkteøy, og andre ting som kan være nyttig.

Denne bloggen blir et viktig verktøy for å få tanker og ideer festet på skjermen. Så snuser jeg på Zotero som referansebehandlingsverktøy. For raske notater og bevaring av lenker og lignende er Evernote uvurdelig. Om jeg bare var litt flinkere til å organisere det hele så hadde alt vært bra 🙂

Jeg håper iallefall at studiene vil gjøre denne bloggen litt mer aktiv og at jeg får glede av den investeringen jeg gjør i tid og krefter på studier ved siden av jobb og familieliv.