101 barnebøker og andre lister

Guri Fjeldberg har jobbet med et utrolig utfordrende prosjekt. 101 barnebøker – De beste barnebøkene fra 2005 – 2015. Et både ambisiøst og veldig spennende prosjekt. Jeg har stor tro på slike lister i arbeidet med å formidle litteratur til barn og ungdom. Og alt som kan gjøres for å bedre kunnskapen om nyere barnelitteratur er av det gode.
Jeg har ingen ambisjoner om å velge ut 101 barnebøker fra de siste tiår, og gleder meg til Guri sin bok kommer ut.
Derimot har jeg sans for å lage små “topp ti” og “topp fem” lister.

På bibliotekNorge-epostlista kom det et spørsmål om favorittbilledbøker. Så jeg tenkte at jeg nå først skulle trå til med en liste over MINE fem favorittbilledbøker gjennom tidene:

  1. Serafin og hans makeløse mesterverk av Philippe Fix ; Janine Ast ; Alain Grée m.fl.
  2. Mamma Mø av Wieslander
  3. Fisketuren av Nordqvist
  4. Morkels alfabet av Hole
  5. Bak Mumme bor Moni – Svein Nyhus

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *