Bibliotekaren i meg – et meme

Olava har tagget meg (nesten som “du har´n”? i barndommens leker) der jeg blir utfordret til å besvare noen spørsmål om hvorfor og hvordan jeg ble bibliotekar.

Hvorfor begynte du på bibliotekstudier?

Etter videregående skole var jeg temmelig usikker på hva jeg skulle gjøre. Fikk ved en tilfeldighet midlertidig jobb på det lokale folkebiblioteket (Oppegård) og trivdes så godt med det at jeg droppet planene om journalistkarriære og satset på bibliotekutdanning i Storbritannia istedet.

Hvor og hva jobber du med i dag?
Er hovedbibliotekar på Søkrigsskolen i Bergen. Har til nå vært innom de fleste typer bibliotek, stort fagbibliotek (UB Oslo og Bergen), stort folkebibliotek (Bergen off. bibliotek), lite folkebibliotek (Luster i Sogn) og nå lite fagbibliotek.
Hva brenner du for i jobben din?
Det fantastiske øyeblikket da rett person får rett informasjon og alt bare er perfekt! Det kommer ikke så veldig ofte, som regel blir det godt nok, eller bare passe godt, men de gode øyeblikkene er store nok og kommer ofte nok til at jeg fortsetter. Ellers er jeg veldig opptatt av at bibliotekarer må bli bedre venner med teknologi.
Hva ville du jobbet med om du ikke var bibliotekar?
Ville vært barnehageonkel, journalist eller lærer.

Oppdatering: Olava spør hvem jeg tagger og jeg tror det blir Magnus og Eli – “Du har’n!”

One Comment

  1. Olava said:

    Hvem sier du “du har’n” til da? 🙂

    27 October, 2006
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *